dissabte, 26 de novembre del 2016

TAULA REDONA 25 N

El divendres 25 de novembre, aprofitant la coincidència amb la data de celebració del dia Contra la Violència Masclista, l'IES Càrcer va comptar amb la presència de tres dones del món musical al nostre centre per participar a una taula redona baix el títol

"INVISIBLES A LA MÚSICA. Música i des-igualtat de gènere".

Han sigut Vanessa Giner (Carraixet), Patri Montava (Inèrcia) i la rapera Cleo Pathfinder.
Prèviament i per posar en context l'auditori de més de 130 alumnes, la professora Laura Capsir ha explicat els resultats del treball de recerca que es va fer el curs passat a 2n d'ESO sobre la presència de dones als festivals 2015 del País Valencià. També ha esboçat algunes possibles causes, com la invisibilitat de les dones als llibres de text, o els estereotips a les publicitats infantils. També ha fet una breu explicació sobre la poca presència de la dona en altres àmbits musicals, com el clàssic, on la situació és molt pitjor.
A més a més d'aquesta taula redona a la qual ha assistit l'alumnat de 2n i 3r d'ESO i FPB, Cleo Pathfinder també ha impartit un taller d'introducció didàctica al RAP per a l'alumnat de 1r d'ESO, i on ha parlat de la situació de la dona en un estil musical fortament masculinitzat.
El més copsador de tota l'experiència per a l'alumnat han sigut les actuacions de Cleo i Patri, que s'han erigit com a referents en viu i en directe, i hem aconseguit que les alumnes pensen "jo també podria" i que els alumnes pensen "elles també poden".
La taula redona ha sigut un èxit, per la bona acollida que ha tingut entre l'alumnat, que ha pogut gaudir durant més de dues hores del saber i la perspectiva d'aquestes tres professionals del món musical